Detall
Segons el CAC, no hi va haver vulneraciˇ de la normativa audiovisual en l’entrevista a l’alcaldessa de Berga

L'informe jurídic del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) considera que no hi va haver cap vulneració de la normativa reguladora de la comunicació audiovisual a Catalunya ni tampoc de les previsions del Manual d'estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en l'emissió de l'entrevista a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en el programa El suplement de Catalunya Ràdio.

El programa va emetre una entrevista amb Venturós el 5 de novembre de 2016, arran de la detenció de l'alcaldessa durant unes hores per tal de prendre-li declaració per haver desobeït les dues citacions judicials prèvies en qualitat d'investigada per delicte electoral.

Abans de l'entrevista i també mentre es produïa es va recitar part de la lletra de la cançó Què volen aquesta gent?, de Maria del Mar Bonet, i es van emetre fragments de la cançó.

Segons la nota jurídica del CAC, "des del punt de vista de la sintaxi radiofònica, l'ús d'una sintonia musical es revela com un recurs emprat de forma recurrent pels mitjans de comunicació audiovisual, que té per objecte tant posar en relleu els continguts que s'estan emetent, com captar més intensament l'atenció dels oients".

"De l'anàlisi realitzada, cal indicar que no s'hi identifica cap missatge o locució que interfereixi en la reputació personal de cap dels actors implicats en els fets que van desembocar en la detenció de l'alcaldessa de Berga", afegeix el document.

Segons el text, l'emissió de la cançó podria jugar un rol de recurs o complement del contingut de l'entrevista. La nota jurídica conclou que no s'observa cap incompliment respecte de les previsions relatives a la protecció dels drets fonamentals o als principis bàsics de la regulació dels continguts audiovisuals incardinats als articles 8 i 80 -respectivament- de la LCA, així com a les incloses al Llibre d'estil de la CCMA relatives a "La música com a element complementari".

El Ple del CAC va desestimar la proposta d'Acord per tres vots a favor i tres en contra, amb el vot de qualitat del president.

25.03.2017

Mida del text: 

AvÝs legal  |  Protecciˇ de dades  |   |  Mapa Web  |  Enllašos d'interŔs