Detall
El CAC expressa el seu condol a les famílies de les víctimes de l’accident d’un autocar a Baviera i recorda als mitjans que cal tenir una cura especial en la cobertura de les tragèdies personals
El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) vol expressar el seu condol més sincer a les famílies de les víctimes de l'accident que ha sofert un autocar avui a Baviera (Alemanya) . El Consell considera que, en aquests moments tan tràgics, tota l'atenció ha d'estar al costat de les famílies i dels amics de les víctimes. El CAC desitja el restabliment al més aviat possible de les persones ferides en l'accident.

Nota per a les redaccions: cal respectar la privadesa de les víctimes i evitar cobertures excessives i l'ús de recursos espectacularitzadors.

Així mateix, tenint en compte l'interès mediàtic que ha generat el sinistre, el Consell recorda als prestadors de serveis de comunicació i als informadors que disposen de les Recomanacions del CAC sobre el tractament informatiu de les tragèdies personals, així com dels codis deontològics de referència.

Les Recomanacions del CAC assenyalen que convé evitar la intrusió en la privadesa de les víctimes i en la dels seus familiars, així com l'ús de recursos que tenen una funció preferentment espectacularitzadora. Així mateix, les recomanacions indiquen que cal eludir les estratègies de sobreatenció mediàtica.

El CAC també vol reconèixer la difícil tasca amb què es troben els informadors davant circumstàncies tan tràgiques com l'actual, que els obliguen a extremar la cura per garantir l'equilibri entre la tasca informativa i els drets de les persones afectades.

Enllaços:

- Recomanacions del CAC sobre el tractament informatiu de les tragèdies personals

- Codi deontològic del Col·legi de Periodistes de Catalunya

 

23.07.2017

Mida del text: 

Avís legal  |  Protecció de dades  |   |  Mapa Web  |  Enllaços d'interès