Detall
El president del CAC demana als mitjans una cura especial en el tractament informatiu del cas del nen mort a Almeria
En vista de l'especial atenció mediàtica que estan prestant els mitjans de comunicació en el cas del nen mort a Almeria, el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, demana als prestadors de serveis de comunicació audiovisual que tinguin una cura especial en el tractament informatiu del cas i que extremin les mesures de protecció per a totes les parts implicades.

En concret, convé evitar la intrusió en la privadesa de la família afectada i cal tenir presents les diferents recomanacions elaborades per l'organisme, tant per al període actual com per a l'eventual procediment judicial.

Cal evitar l'ús de recursos que tenen una funció preferentment espectacularitzadora, així com evitar les estratègies de sobreatenció mediàtica, en especial pel que fa al funeral pel menor. Cal evitar els desplegaments desproporcionats dels mitjans i l'efecte acumulatiu de les imatges. També convé destacar que el que més necessita la família és recuperar el seu espai de privadesa.

Igualment, convé recordar la necessitar d'aplicar el principi de presumpció d'innocència per a la persona detinguda pel cas.

Així mateix, es vol subratllar la importància d'aplicar moderació i responsabilitat en les xarxes socials, en el sentit d'evitar els insults i les especulacions, així com abstenir-se de fer redifusió de continguts que incitin a l'odi o a la discriminació.

19.03.2018

Mida del text: 

AvÝs legal  |  Protecciˇ de dades  |   |  Mapa Web  |  Enllašos d'interŔs