Premis "el CAC a l'escola"

Agnès Marquès, Roger Loppacher, Toni Cruanyes i Marta Sugrañes.
16/03/2018
Toni Cruanyes, Agnès Marquès i Marta Sugrañes analitzen com lluitar contra les fake news i com millorar la qualitat de la informació

Els periodistes Toni Cruanyes (TVC), Agnès Marquès (RAC1) i Marta Sugrañes (TVE) han analitzat avui el fenomen de les fake news i han coincidit en el fet que per combatre-les, així com per millorar la qualitat de la informació, el que cal és aplicar criteris de responsabilitat professional.


13/03/2018
El president del CAC demana als mitjans una cura especial en el tractament informatiu del cas del nen mort a Almeria
En vista de l'especial atenció mediàtica que estan prestant els mitjans de comunicació en el cas del nen mort a Almeria, el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, demana als prestadors de serveis de comunicació audiovisual que tinguin una cura especial en el tractament informatiu del cas i que extremin les mesures de protecció per a totes les parts implicades.
09/03/2018
El CAC aprova un acord en relació amb el programa Sense ficció dedicat a l’1-O
El Ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), en sessió duta a terme el 7 de març, va aprovar un Acord relatiu al programa Sense ficció que, sota el títol "1-O", va emetre TV3 el 9 de gener.

09/03/2018
El CAC aprova un acord en relació amb un vídeo de Carles Puigdemont a TVC
El Ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), en la sessió duta a terme el 7 de març, va aprovar un Acord relatiu a un vídeo de Carles Puigdemont del 30 de desembre de 2017. TV3 va emetre el mateix dia una notícia que incloïa fragments del vídeo, mentre que el 3/24 va emetre el vídeo íntegre, sense cap careta d'entrada ni de sortida.
09/03/2018
El president del Parlament, Roger Torrent, rep en audiència els membres del CAC
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha rebut avui, 9 de març, els membres del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Per part del regulador, han assistit a l'audiència el president, Roger Loppacher, el vicepresident, Salvador Alsius, i les conselleres Carme Figueras, Yvonne Griley i Eva Parera.

08/03/2018
El primer informe del CAC sobre fake news a Internet mostra que les notícies falses sobre gènere reforcen la discriminació envers les dones
Un informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre les fake news a Internet en relació amb les notícies de gènere mostra com aquestes reforcen la discriminació envers les dones, ja que, arran de la viralització, acaben creant un relat creïble per a una part de la població. L'estudi analitza els processos de construcció de les fake news, l'abast de la difusió i el discurs que produeixen.
07/03/2018
Les dones suposen el 27,3% del temps de paraula en els informatius de les ràdios i les televisions
Les dones suposen un 27,3% del temps de paraula dels informatius dels principals mitjans audiovisuals catalans, segons dades del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), que es fan públiques amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que es commemora demà, 8 de març. Aquesta dada suposa un empitjorament amb l'equivalent de l'any anterior, que va ser del 28,7%.

Més notícies

19.03.2018

Mida del text: 

Avís legal  |  Protecció de dades  |   |  Mapa Web  |  Enllaços d'interès