Back to top

XXXIV Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual

  • Primer premi
    Autor/s:
    Juan José Sánchez Soriano
    Resum:
    La recerca analitza la representació de les persones LGTB+ a partir de l’anàlisi de 14 ficcions audiovisuals d’Espanya i EUA emeses a la televisió lineal i a plataformes audiovisuals en línia. La tesi parteix una triangulació metodològica molt sòlida i destaquen les aportacions de la recerca per tal de conèixer l’opinió de l’audiència heterosexual sobre les ficcions analitzades, així com la del públic LGBT+ sobre la seva pròpia representació.

  • Segon premi
    Autor/s:
    Miguel Urmeneta Arbusà
    Resum:
    El treball estudia la formació de corrents d'opinió a Twitter sobre de les eleccions catalanes del desembre del 2017, en un període de gairebé 6 mesos des de l'inici de la campanya electoral fins a la constitució del nou Govern de la Generalitat de Catalunya. Destaca el marc teòric que incorpora i les seves aportacions sobre la desinformació i la polarització política i periodística.

  • Accèssit
    Autor/s:
    Cristina Garde Cano
    Resum:
    Aquesta tesi doctoral amb forma d’assaig estudia el periodisme com a disciplina simbòlica que permet crear sentit en les comunitats, en el context de l’anomenada “comunicació blob” i del capitalisme de la contenció. Aquesta recerca destaca per la seva creativitat analítica i la seva reflexió constructiva sobre el periodisme, així com l’elaboració d’un glossari amb conceptes nous com el periodisme altre, un periodisme més enllà del mirall.

  • Accèssit
    Autor/s:
    Anna Ayguasanosa Àvila
    Resum:
    Amb l’objectiu d’estudiar si els vídeos de TikTok afecten la imatge corporal, la comparació i la grassofòbia en les estudiants universitàries, l’autora analitza i codifica 200 vídeos de TikTok relacionats amb la nutrició, els aliments i el pes. La recerca incorpora la perspectiva psicològica i treballa per integrar el concepte de salut mental a l’àmbit de la comunicació audiovisual.

  • Menció especial
    Autor/s:
    Francesc Manuel López Chaves
    Resum:
    Aquesta tesi recull i analitza 60 anys de producció de TVE a Catalunya, a partir de la recollida i de l’anàlisi sistemàtica de la producció de programes realitzats durant aquest període. Destaca el treball ingent de documentació i les aportacions en posar els programes en relació amb el seu context històric.