El CAC i el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya col·laboren per combatre la desinformació sobre la salut i la vacunació, en especial sobre la Covid-19

  • El president del CAC, Roger Loppacher, subratlla la importància de comptar amb el personal que està en la primera línia de l’atenció sanitària per evitar biaixos informatius relatius a la campanya de vacunació contra la Covid-19
  • El conveni preveu fomentar un tractament acurat de les professionals de la infermeria i detectar la desinformació en l’àmbit sanitari  

El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, i la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), Estrella Martínez, han signat un conveni de col·laboració per combatre la desinformació sobre els aspectes relacionats amb la salut i la vacunació, de manera especial sobre la Covid-19.

Roger Loppacher ha afirmat: “És molt important comptar amb les professionals de la infermeria, que estan en la primera línia de l’atenció sanitària, i fomentar un tractament informatiu acurat de la important tasca que duen a terme. La seva experiència és també de gran vàlua per identificar els rumors que arriben a la ciutadania en aspectes tan importants com són les vacunes de la Covid, atès que la desinformació pot provocar confusió en la ciutadania en un tema que afecta la salut pública”.

Estrella Martínez ha dit: “La vacuna contra la Covid-19 és salut i els professionals sanitaris i els mitjans de comunicació així ho hem d'explicar. No pot ser que les persones percebin la vacunació com un procés que emmalalteix i es creï desafecció entre la població i, encara més perillós, entre les poblacions de risc”.

El conveni preveu que el CAC compti amb l’assessorament del CCIIC en la detecció i l’anàlisi de la desinformació relacionada amb la salut, l’atenció sanitària i la vacunació. Així mateix, preveu vetllar per un tractament mediàtic acurat sobre la funció i els serveis que presten els professionals de la infermeria.

El conveni preveu també elaborar i difondre materials didàctics que fomentin l’esperit crític de la ciutadania envers els continguts audiovisuals relacionats amb la salut, l’atenció sanitària i les vacunes.

Així mateix, les dues parts s’intercanviaran recursos i materials sobre com detectar la desinformació, i promouran accions conjuntes, com ara sessions informatives, campanyes i recomanacions.

El CCIIC és una corporació que agrupa tots els col·legis territorials d’infermeres i infermers de Catalunya i representa la professió infermera davant les administracions, les corporacions professionals i les entitats. També té cura de la defensa general de la professió infermera d’acord amb els interessos i les necessitats de la ciutadania de Catalunya.