El CAC i el regulador audiovisual lituà es reuneixen per analitzar la regulació d’internet, la protecció dels menors d’edat i el tractament del gènere

Foto 1


  • La reunió s’ha dut a terme arran de la signatura, el setembre passat a Vílnius, d’un conveni de col·laboració entre tots dos organismes

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i el regulador audiovisual lituà (Radio and Television Commission of Lithuania - RTCL) s’han reunit avui, 27 de febrer, a la seu del Consell, a Barcelona, per intercanviar experiències i coneixements. En concret, han tractat la regulació de les plataformes que utilitzen el protocol IPTV, la protecció dels menors d’edat i el tractament del gènere en els continguts audiovisuals.

Per part del CAC, el president, Xevi Xirgo, i la resta de membres del Consell han rebut als membres de la RTCL, mentre que la reunió de treball ha comptat amb personal tècnic del Consell.

La delegació lituana ha comptat amb el vicepresident, Ricardas Slapsys, la cap de la Unitat de Relacions Internacionals, Birute Kersiene, el cap de la Unitat Legal, Vadim Gasperskij, i el cap de la Unitat de Monitoratge, Andrius Katinas.

La reunió s’ha dut a terme arran de la signatura, el setembre passat a Vílnius, d’un conveni de col·laboració entre tots dos organismes per intercanviar informació sobre temes comuns de la normativa nacional i europea sobre mitjans de comunicació, així com per debatre solucions pràctiques pel que fa a l’aplicació de la regulació.

La RTCL és l’autoritat audiovisual encarregada de regular el sector audiovisual a Lituània. Creada el 1996, regula i supervisa les activitats de les emissores de ràdio i de televisió, i dels proveïdors de serveis de mitjans audiovisuals a petició que es troben sota la jurisdicció de la República de Lituània.

També regula les activitats dels proveïdors de plataformes d’intercanvi de vídeos i supervisa les activitats de les emissores de televisió que operen al territori de la República de Lituània i d’altres persones que ofereixen a Lituània el servei de difusió de programes de televisió o programes individuals a través d’internet. També fa complir la protecció dels drets d’autor a internet. 

El CAC i la RTCL formen part de la Plataforma Europea d’Autoritats Reguladores (EPRA, en anglès), associació que aplega 55 organismes reguladors de l’audiovisual de 47 països i territoris europeus.

El CAC ha signat un total de 8 convenis de col·laboració amb reguladors audiovisuals: Lituània (2022), Colòmbia (2021), Bèlgica (2019), Argentina (2018), Croàcia (2017), Corea (2016), Mèxic (2016) i el land de Baviera (2013).


Foto 3