El CAC i el regulador de la República de Corea intercanvien experiències sobre la protecció dels menors d’edat i la desinformació

Foto 1
Foto 1

  • El president, la vicepresidenta i un conseller del CAC reben una delegació de la Korea Communications Standards Commission a la seu del Consell
     
  • Tots dos reguladors aprofundiran en el desplegament del conveni de col·laboració signat el 2016 

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i el regulador audiovisual de la República de Corea, la Korea Communications Standards Commission (KCSC), s’han reunit avui, 3 de novembre, a la seu del Consell, a Barcelona, per intercanviar experiències i coneixements sobre la regulació dels serveis audiovisuals, en especial sobre la protecció dels menors d’edat i la lluita contra la desinformació.

La delegació catalana estava encapçalada pel president del CAC, Xevi Xirgo, que ha rebut als membres de la KCSC. La reunió de treball, per part del CAC, ha estat comandada per la vicepresidenta i consellera adjunta a la Presidència per a afers internacionals, Rosa Maria Molló, que ha estat acompanyada pel conseller Miquel Miralles i per personal tècnic del Consell.

La delegació coreana incloïa dos membres de la KCSC, Kim Woo-Seog i Ok Si-Chan, i altres responsables del regulador.

En la reunió s’ha analitzat l’augment del consum dels serveis audiovisuals a petició, les mesures per lluitar contra el discurs d’odi i contra la desinformació, i les iniciatives per apropar els reguladors a la ciutadania. També s’ha estudiat com aprofundir en el desplegament del memoràndum d’entesa que tots dos reguladors van signar el 2016.

L’objectiu del conveni  és establir mecanismes de cooperació per tal d’augmentar la protecció de les persones usuàries, amb una atenció especial als menors d’edat, davant els continguts nocius en els mitjans audiovisuals, molt especialment als nous serveis audiovisuals i a internet. Aquest darrer aspecte, el control de continguts d’internet, és un camp on l’autoritat coreana té una llarga experiència.

Entre les mesures ja desplegades pel conveni hi ha hagut una estada d’analistes de continguts de la KCSC a la seu del Consell per intercanviar mètodes i experiències de treball, així com intercanvis d’informació.

La KCSC, creada el 2008, té la condició d’autoritat convergent (és a dir, regula alhora els àmbits de l’audiovisual i de les telecomunicacions) i, com passa amb les autoritats creades durant el segle xxi, inclou internet i els nous serveis audiovisuals dins de les seves competències.


Foto 2
Foto 2
Foto 3
Foto 3