El CAC es reuneix amb una delegació del Parlament Basc en el marc del debat de la proposta de creació del Consell Basc Audiovisual

Foto 1
Gustavo Angulo (esquerra), Miren Gallastegui, Carme Figueras, Roger Loppacher, Jasone Agirre, Joseba Díez, Josu Estarrona i Zelai Nikolas. (Foto 1)

  • En la reunió s’han analitzat, entre altres aspectes, les funcions del CAC, els informes de seguiment del pluralisme polític, la supervisió de les plataformes digitals i el programa d'educació en comunicació audiovisual
     
  • També s’hi ha analitzat el text de l’Avantprojecte de llei de comunicació audiovisual, especialment en relació amb les quotes de producció europea i la manca de protecció de les diferents llengües cooficials de l’Estat espanyol en les plataformes de vídeo a petició

Una delegació del Parlament Basc s’ha reunit avui, 29 de setembre, amb membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) per analitzar les funcions i activitats que realitza el regulador català, en el marc del debat de la proposta de creació del Consell Basc Audiovisual. La reunió de treball ha tingut lloc a la seu del CAC, a Barcelona.

Per part del Parlament Basc hi han assistit la presidenta de la Comissió de Cultura, Euskera i Esport, Jasone Agirre, així com els parlamentaris Gustavo Angulo, Joseba Díez, Josu Estarrona i Miren Gallástegui, i una lletrada.

Per part del CAC hi han assistit el president de la institució, Roger Loppacher, la consellera Carme Figueras, així com representants de les diverses àrees.

És la primera visita de la Comissió de Cultura del Parlament Basc en aquesta legislatura a una autoritat d’aquestes característiques.

En la reunió s’han analitzat, entre altres aspectes, les funcions i potestats que té el CAC, així com les principals activitats que realitza. En concret, s’han explicat els informes de seguiment del pluralisme polític, la supervisió dels continguts de les plataformes digitals, especialment pel que fa a la desinformació, i el programa d’educació en comunicació audiovisual.

Així mateix, en la reunió també s’ha analitzat el text de l’Avantprojecte de llei de comunicació audiovisual, especialment quant a la quota de producció europea i la manca de protecció de les diferents llengües cooficials de l’Estat espanyol en les plataformes de vídeo a petició.

La jornada de treball es realitza dues setmanes després que els presidents dels reguladors audiovisuals de Catalunya, Andalusia i València es reunissin per analitzar qüestions d’interès comú relatives al sector audiovisual. La reunió es va mantenir el dia 16, també a la seu del CAC.


Foto 2
Delegació del Parlament Basc i membres del CAC a la seu del Consell. (Foto 2)