El català s’incorpora com a llengua de treball a la plataforma de reguladors audiovisuals iberoamericans (PRAI)

•    El president del CAC, Xevi Xirgo, afirma que la llengua catalana s’incorpora en  un exercici de normalitat i pluralisme, i agraeix el suport dels altres reguladors

•    La PRAI, associació que aplega 12 reguladors audiovisuals iberoamericans, podrà utilitzar a partir d’ara tres llengües: català, castellà i portuguès.

L’Assemblea General de la Plataforma de Reguladors del Sector Audiovisual d’Iberoamèrica (PRAI) ha aprovat avui, 24 de novembre, incloure el català com a llengua de treball en les seves comunicacions. D’aquesta manera, l’associació, que aplega 12 reguladors audiovisuals iberoamericans, utilitzarà el català, el castellà i el portuguès, a més de les llengües cooficials de l’Estat espanyol que es puguin incorporar en un futur a la PRAI, així com obrir la porta a la incorporació de llengües que també són cooficials en alguns dels països americans.

La inclusió del català com a nova llengua de treball s’ha implementat en el marc d’un canvi d’estatuts de la PRAI que també afecta altres aspectes organitzatius, a proposta del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), membre que ha estat escollit avui per presidir la plataforma durant els pròxims dos anys. Els nous estatuts han estat aprovats en l’Assemblea General anual de la PRAI, que s’ha celebrat a Cartagena de Indias (Colòmbia). La Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia d’Espanya (CNMC), ha propostat circumscriure la inclusió del català en el marc de la incorporació de llengües cooficials als diferents estats.

El canvi suposarà que, a partir d’ara, es pugui treballar per tal que el lloc web, els documents interns i els actes públics de la PRAI es puguin fer en més llengües, quan fins ara només s’hi utilitzava el castellà.

El president del CAC, Xevi Xirgo, que participa en l’Assemblea General, ha dit: “La inclusió del català com a llengua de treball és una simple qüestió de normalitat en termes de respecte al pluralisme”.

Integrants de la PRAI

La PRAI, creada el 2014, té 12 membres, que es relacionen a continuació: Comisión de Regulación de Comunicaciones (CRC) de Colòmbia; Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC); Instituto Federal de Telecomunicaciones (IFT) de Mèxic; Consejo Nacional de Televisión (CNTV) de Xile; Consejo Consultivo de Radio y Televisión (CONCORTV) del Perú; Entidade Reguladora para a Comunicação Social (ERC) de Portugal; Ente Nacional de Comunicaciones (ENACOM) de l’Argentina; Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC); Consejo Audiovisual de Andalucía (CAA); Agencia Nacional de Cine y Televisión (ANCINE) del Brasil, i Consejo de Regulación, Desarrollo y Promoción de la Información y Comunicación (CCE) de l’Equador. L’última incorporació, que s’ha produït durant l’Assemblea dels dies 24 i 25 a Cartagena de Indias, ha estat la del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana (CACV).