El president del CAC destaca la funció de servei públic dels mitjans de comunicació durant la crisi del Covid-19

  • “En moments com l’actual, disposar d’informació rigorosa, experta i contrastada és vital per fer front a la pandèmia que estem vivint”, ha dit.
     
  • Roger Loppacher ha posat de relleu el paper dels mitjans de comunicació a l’hora de combatre la desinformació que circula especialment per internet i les xarxes socials
     
  • El CAC ha mostrat el seu reconeixement als serveis de salut i als seus professionals per vetllat per la salut de les persones


El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, ha destacat avui la funció de servei públic que estan duent a terme els mitjans de comunicació i els seus professionals informant a la ciutadania de la pandèmia del Covid-19: “En moments com l’actual, disposar d’informació rigorosa, experta i contrastada és vital per fer front a la pandèmia que estem vivint. I la majoria dels mitjans, i reconeixent que sempre hi ha marge de millora, estan complint una funció indispensable de servei públic”.

I ha assenyalat que “malgrat les difícils condicions en què molts mitjans i professionals han de treballar aquests dies, estan oferint un exhaustiva informació de servei traslladant a la ciutadania les recomanacions bàsiques de salut pública”.

En aquest sentit, ha recordat que el Col·legi de Periodistes de Catalunya ofereix a la seva pàgina web unes recomanacions d'autoprotecció i prevenció per tal de poder desenvolupar la tasca periodística de manera segura.

El president del CAC també ha posat de relleu el paper dels mitjans de comunicació a l’hora de combatre la desinformació que circula, especialment per internet i les xarxes socials. “La majoria de mitjans estan oferint informació contrastada, amb base científica i estan donant veu a les persones expertes”.

En aquests sentit, ha demanat als mitjans “reforçar, en la mesura del possible, la seva vessant informativa i de servei, continuar traslladant a la ciutadania les recomanacions de les autoritats públiques i sanitàries per evitar el contagi, continuar donant veu a les persones expertes, i evitar una cobertura espectacularitzadora”.

Així mateix, ha recomanat a la ciutadania seguir les recomanacions de les font oficials, seguir l’actualitat a través dels mitjans que li ofereixin credibilitat, fer un consum mediàtic equilibrat, i evitar compartir a través de les xarxes socials o els programes de missatgeria instantània informacions o àudios no contrastats o dels quals es desconegui la font.

Finalment, Roger Loppacher ha destacat també la tasca dels serveis de salut pública i seus dels professionals a l’hora de vetllar per la salut de les persones en la lluita contra el Covid-19 i ha assenyalat que “des del CAC ens sumem a aquest merescut reconeixement”.