Internet

Foto portada

Arran de la irrupció de les noves plataformes que difonen continguts audiovisuals mitjançant Internet, el CAC ha iniciat una tasca de vigilància en aquest àmbit. Coincideix en aquesta estratègia amb els reguladors audiovisuals de diversos països, que també han constatat el canvi en els hàbits de consum de les persones usuàries, especialment entre els infants i els adolescents. Els estudis del CAC i dels altres organismes indiquen que el nombre d’irregularitats més elevat es produeix en l’àmbit d’Internet, que a hores d’ara està menys sotmès a la regulació que la ràdio i la televisió tradicionals.

A banda de l’actuació de les administracions públiques per regular Internet i limitar els seus efectes negatius, les persones usuàries, així com les famílies i les escoles, poden tenir un paper cabdal a l’hora de mirar els continguts d’Internet des d’un punt de vista crític i responsable. El CAC posa a disposició de les persones diverses eines per ajudar-les a mantenir un consum responsable i segur. Podeu clicar aquí per descarregar-vos els filtres de protecció infantil.

En aquest apartat s’hi inclouen els informes duts a terme fins ara pel CAC en l’àmbit d’Internet, en aspectes com ara la pornografia infantil, la inducció al suïcidi o les fake news en l’àmbit del gènere. També es pot descarregar una guia adreçada a les famílies, amb consells sobre com navegar de forma responsable i segura per Internet. Finalment, s’hi poden trobar vídeos curts, adreçats als infants i els adolescents, amb recomanacions sobre com abordar qüestions com ara el ciberassetjament, les tecnoaddiccions o els continguts proanorèxia.

ds

 

ds

ds