Detall
El Departament d’Ensenyament i el CAC signen un conveni per promoure l’educaciˇ en comunicaciˇ audiovisual a les escoles

El CAC té previst posar en marxa el programa eduCAC a les escoles catalanes el curs 2017/2018

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració per promoure l'educació en l'àmbit de la comunicació i fomentar l'esperit crític de l'alumnat davant els continguts audiovisuals.

Aquesta col·laboració pretén implementar un projecte d'educació en comunicació per tal que els alumnes tinguin les competències i els recursos necessaris per adoptar un criteri propi i sàpiguen analitzar i crear continguts audiovisuals. Per materialitzar aquest conveni, es realitzaran un seguit d'actuacions conjuntes, com ara difondre eines i materials didàctics elaborats pel CAC en el marc del programa eduCAC.

El programa eduCAC, que elabora el CAC en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament, té l'objectiu de proporcionar, fonamentalment a les escoles, però també a les famílies, recursos educatius per fer un ús crític i responsable dels mitjans de comunicació. Està previst que el programa sigui implementat en el curs escolar 2017/2018 en les escoles del cicle superior de primària i de secundària obligatòria. La implementació inclourà un seguiment específic de quatre escoles pilot.

Aquesta difusió es complementarà amb la realització d'activitats -conferències, tallers educatius, formació, etc.- dirigides als alumnes, al professorat i/o a les associacions de pares i mares.

El conveni de col·laboració també inclou poder treballar l'educació en comunicació als centres dins del nou marc competencial dels currículums. Alhora, es promouran estudis conjunts entre Ensenyament i el CAC en aquest àmbit, i es reconeixerà la formació relacionada amb el programa eduCAC com a activitat de formació permanent per al professorat.

Una altra de les mesures que estableix són els acords amb diversos mitjans de comunicació propers als centres, de tal manera que els professionals que hi treballen puguin fer partícips als alumnes de la seva experiència laboral, i facilitar les visites dels alumnes als estudis dels mitjans audiovisuals.

Altres acords establerts són continuar amb l'impuls dels Premis el CAC a l'escola, amb l'objectiu d'aconseguir la participació de més centres educatius, i crear una nova categoria adreçada als pedagogs i professionals de la comunicació, que tindrà com a objectiu realitzar projectes d'educació audiovisual.

Finalment, es promouran acords amb els departaments o grups de recerca en educació mediàtica de les universitats catalanes per tal d'apropar-la als professionals dels diferents nivells del sistema educatiu i afavorir sinergies entre centres educatius i universitats.

24.06.2017

Mida del text: 

AvÝs legal  |  Protecciˇ de dades  |   |  Mapa Web  |  Enllašos d'interŔs