Detall
El CAC alerta que determinades televisions han emès imatges procedents de les xarxes socials en què es poden identificar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

• El Consell demana el màxim respecte per a les víctimes i recorda que els mitjans disposen de les Recomanacions sobre la cobertura informativa d'actes terroristes, elaborades pel CAC i pel Col·legi de Periodistes de Catalunya

• Els reguladors dels Països Baixos, Portugal, Baviera i Gibraltar emeten comunicats per solidaritzar-se amb les víctimes


El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) alerta que determinades televisions han emès imatges procedents de les xarxes socials en què es poden identificar diverses víctimes dels atemptats de Barcelona i de Cambrils. El Consell ha demanat el màxim respecte per a les víctimes i per als seus familiars i recorda als mitjans que disposen de les Recomanacions sobre la cobertura informativa d'actes terroristes, elaborades pel CAC i pel Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El CAC ha realitzat una primera anàlisisi, amb caràcter provisional, de la cobertura dels atemptats terroristes per part dels principals mitjans de televisió i de ràdio, tant d'àmbit nacional com estatal. Properament, el CAC elaborarà un informe complert sobre les cobertures realitzades.

En una primera aproximació, el CAC ha constatat que determinats mitjans han difòs imatges on es poden identificar les víctimes així com, també, que s'han emès imatges de menors d'edat. En aquest sentit, el CAC recorda que l'emissió de dades o imatges que puguin servir per identificar a menors afectats per un atemptat infringeix tant la normativa audiovisual com la de protecció de menors.

El CAC també ha detectat que, en alguns casos, determinades televisions han utilitzat un tractament espectacularizador de la informació, tant pel que fa a les imatges com a les músiques o a les veus en off.

Per altra banda, el CAC informa que quatre autoritats reguladores de l'audiovisual han emès comunicats de condemna dels atemptats, en els que es solidaritzen amb les víctimes i amb els seus familiars. Es tracta dels reguladors audiovisuals dels Països Baixos, de Portugal, del land de Baviera i de Gibraltar.


Recomanacions sobre la cobertura informativa d'actes terroristes

 

24.09.2017

Mida del text: 

Avís legal  |  Protecció de dades  |   |  Mapa Web  |  Enllaços d'interès