Detall
El CAC i el Consorci Sanitari de Terrassa produiran continguts audiovisuals adreçats a les famílies per detectar conductes de risc dels menors davant les pantalles
20/04/2018

• El president del CAC, Roger Loppacher, i el president del CST, Eusebi Cima, signen un conveni de col·laboració per produir i difondre aquests materials

• Els vídeos s'afegiran als ja produïts pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya en el marc del programa d'educació en comunicació audiovisual eduCAC, que tracten temes com ara el ciberassetjament o l'anorèxia

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) elaboraran un conjunt de continguts audiovisuals adreçats a les famílies per detectar conductes de risc dels menors d'edat quan aquests utilitzen les pantalles, així com per promoure un ús responsable de les mateixes. Així mateix, els dos organismes promouran actuacions conjuntes, com ara sessions informatives i campanyes.

El president del CAC, Roger Loppacher, i el president del CST, Eusebi Cima, han signat avui, 20 d'abril, un conveni de col·laboració que estableix les actuacions que durà a terme cada institució. El CST disposa d'una Unitat d'Atenció al Joc Patològic i altres Addicions no tòxiques, que és la que es farà càrrec de les actuacions concretes. El conveni s'ha signat a la seu del CAC.

El conveni preveu, igualment, l'intercanvi de recursos i d'informació sobre aquestes matèries, així com la difusió per les xarxes socials respectives.

Els continguts audiovisuals, en format principalment de vídeos curts amb recomanacions a les famílies, tenen com a objectiu respondre a les inquietuds dels pares i mares quan veuen els seus fills buscant informació a Internet, jugant amb videojocs o comunicant-se amb els seus amics amb el mòbil.

Els vídeos s'afegiran als que ja ha editat pel seu compte el CAC i que estan disponibles en el web de l'organisme (www.cac.cat) i en el del programa eduCAC (www.educac.cat), amb recomanacions per al bon ús d'Internet, en temàtiques com ara l'anorèxia o el ciberassetjament.

El programa eduCAC és una iniciativa del CAC i del Departament d'Ensenyament que s'ha començat a implantar aquest curs acadèmic i que té com a objectiu oferir a les escoles de cicle superior de primària i d'ESO un sistema d'aprenentatge del llenguatge audiovisual per tal que els alumnes en facin un ús responsable i crític.

Segons explica el conveni, l'actuació s'ha adoptat arran de l'increment de les consultes vinculades a l'ús de les tecnologies per part dels menors d'edat detectat pel CST.

Informe del CAC

Aquesta preocupació coincideix amb les dades de què disposa el CAC, que el mes de gener passat va presentar un informe sobre el joc. L'estudi assenyala que els anuncis de joc en línia van copar el 45% de la publicitat d'una retransmissió esportiva de ràdio i el 20% de la publicitat d'un partit de futbol.

Les dades de l'informe indiquen un creixement molt important del joc en línia i un augment en paral·lel de les ludopaties derivades d'aquest fenomen, amb l'agreujant que les persones triguen menys temps a adquirir-les. En concret, si en el joc presencial (com ara les màquines escurabutxaques) calen entre 7 i 10 anys per desenvolupar una ludopatia, en el joc per Internet només calen entre 1 i 2 anys. El resultat és que entre els menors de 26 anys, el joc en línia ja és la causa principal de ludopatia.

El CAC demana una regulació més estricta del joc en línia, així com la prohibició dels anuncis en ràdio i televisió de jocs d'atzar i apostes durant l'horari protegit, que va de les 6 a les 22 hores.

23.05.2018

Mida del text: 

Avís legal  |  Protecció de dades  |   |  Mapa Web  |  Enllaços d'interès