Detall
El CAC demana a Instagram la retirada d’un vídeo en què una menor agredeix repetidament una altra

• També demana la retirada dels continguts de dos perfils que publiquen fotografies i suposades dades personals tant de l'agressora com de la víctima

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha demanat a l'empresa Instagram la retirada d'un vídeo que mostra l'agressió d'una menor d'edat a una altra. També ha demanat la retirada de continguts de dos perfils de la plataforma esmentada, en els quals hi ha suposades dades personals de les menors, que podrien permetre identificar-les.

L'actuació del CAC s'ha dut a terme arran de la presentació d'una queixa, que va ser enviada el 27 d'abril, que assenyalava que el vídeo esmentat estava publicat tant a la plataforma YouTube com a Instagram. El vídeo de YouTube ja ha estat retirat.

El vídeo en qüestió continua sent visible a Instagram, que inclou una advertència segons la qual algunes persones el poden trobar ofensiu. En el vídeo, de gairebé un minut de durada, es veu com una menor d'edat agredeix repetidament una altra d'una edat similar en un indret a l'aire lliure, mentre una tercera persona, la veu de la qual sembla correspondre a una noia, enregistra l'escena amb el telèfon mòbil. Els rostres de l'agressora i de l'agredida són totalment visibles.

Les imatges mostren com la noia que agredeix estira l'agredida pel braç i la colpeja al cap mentre li pregunta a la persona que està enregistrant l'escena si ho està gravant amb el mòbil. La noia agredida demana repetidament que la deixi en pau i marxa. L'agressora la segueix i la torna a colpejar al cap repetides vegades fins fer-la plorar i després riu mirant a càmera. A continuació l'agressora corre darrere la víctima i la colpeja de nou, provocant que el mòbil li caigui a terra. Finalment, l'agressora l'amenaça verbalment i la insulta abans de deixar-la marxar.

Els dos perfils denunciats pel CAC van ser creats, d'acord amb els noms que tenen ("Hate" i "Asco", seguits d'un nom i cognom), per criticar l'actuació de l'agressora. Els dos perfils mostren fotografies de les menors que apareixen en el vídeo, així com els seus suposats noms i cognoms, i les suposades adreces d'Instagram.

23.05.2018

Mida del text: 

Avís legal  |  Protecció de dades  |   |  Mapa Web  |  Enllaços d'interès