Back to top

XXXI Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual

 • Primer premi
  Autor/s:
  Sara Suárez Gonzalo
  Resum:
  Recerca que reflexiona sobre l’explotació de dades massives a escala europea. Fa una anàlisi en base a cinc factors: la lògica de generació, recopilació i processament de les dades massives; el model de negoci de les grans corporacions de serveis digitals; el discurs mediàtic dominant sobre les tecnologies big data; les reaccions socials i formes de resistència davant aquest nou escenari; i el Reglament Europeu de Protecció de Dades Personals.

 • Segon premi
  Autor/s:
  Rafael Ventura Álvarez
  Resum:
  Tesi que aborda de manera holística els LGBT/Queer Media Studies amb l’objectiu de contribuir al seu desenvolupament com a camp acadèmic i reflectir les possibilitats múltiples de recerca que ofereix, així com per dotar-lo amb eines per seguir explorant-lo. A partir de metodologies qualitatives diverses, les publicacions del compendi tracten qüestions relacionades amb la representació de persones LGBT als mitjans de comunicació, així com els efectes que produeix a l'audiència.

 • Menció especial
  Autor/s:
  Natalia García Caldeiro
  Resum:
  L’estudi se centra en analitzar el paper del Comitè d'Experts en relació amb la convocatòria de concurs públic per elegir els membres i la presidència del Consell d'Administració de RTVE. S’hi analitzen les bases de la convocatòria i el perfil de cada membre proposat pels grups parlamentaris, amb l’objectiu d’avaluar l’existència o no d’interessos partidistes en aquest procés.