Igualtat de gènere

ds

El Consell presta una atenció especial a l’anàlisi de la representació de les dones en els mitjans audiovisuals, així com al tractament de la violència masclista. Igualment, el Consell treballa activament amb l’Institut Català de les Dones (ICD) i amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya per elaborar conjuntament recomanacions i manuals adreçats als mitjans per lluitar contra els estereotips de gènere i impulsar la igualtat. En el mateix sentit, el CAC s’ha coordinat amb diversos reguladors audiovisuals de la Xarxa d’Autoritats de Regulació Mediterrànies (RIRM) per impulsar mesures per lluitar contra la discriminació per raó de gènere i, molt especialment, contra els estereotips en l’àmbit de les comunicacions comercials.

El CAC elabora anualment un informe sobre la presència d’estereotips de gènere en la publicitat de joguines que s’emet en el període de Nadal.

Així mateix, el CAC i l’ICD ofereixen a l’alumnat universitari d’estudis de comunicació sessions monogràfiques sobre com aplicar la perspectiva de gènere i fer un tractament acurat als mitjans de les notícies sobre violència masclista.

ds

Què fa el CAC?

ds ds ds

ds ds

Imatge eliminada. Tornar a Diversitat i igualtat de gènere