El CAC participa en la II Jornada Canal de Reporters per promoure l’educació mediàtica en l’alumnat de primària i secundària

•    La consellera del CAC responsable de l’àmbit d’educació, Laura  Pinyol, celebra l’abast del projecte, que reuneix 650 alumnes i implica cinc universitats

•    El Consell impulsa l’alfabetització mediàtica mitjançant el programa eduCAC, que proposa l’ús crític dels mitjans i els bons hàbits de consum


La consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) responsable de l’àmbit d’educació, Laura Pinyol, participarà demà divendres, 10 de maig, en la II Jornada Canal de Reporters, un conjunt de tallers en els quals pren part l’alumnat de primària i de secundària, amb l’objectiu d’impulsar l’educació mediàtica i el pensament crític.

En la iniciativa, que lidera el Departament d’Educació, hi participaran al voltant de 650 alumnes. L’activitat es realitzarà en els cinc centres següents: Universitat de Girona (UdG), Universitat de Lleida (UdL), TecnoCampus de Mataró, Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En l’organització hi participa també l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, entre altres entitats.

Pinyol, que assistirà a l’activitat que tindrà lloc a la UAB, reconeix “l’ambició d’aquesta segona jornada, que passa dels 150 alumnes de l’any passat als 650 d’enguany i que implica el compromís de cinc universitats. Iniciatives com aquesta ens convencen de la necessitat d’integrar l’educació mediàtica de manera transversal en el currículum educatiu de totes les etapes d’aprenentatge per construir ciutadans crítics i responsables en el consum i la descodificació dels continguts audiovisuals”.

L’equip tècnic del programa eduCAC del Consell intervindrà també en altres deu tallers al llarg de la jornada. El programa eduCAC té la voluntat de proporcionar, fonamentalment a les escoles, però també a les famílies, recursos educatius per fer un ús crític i responsable dels mitjans de comunicació. Els objectius principals són potenciar el coneixement del llenguatge audiovisual i impulsar bons hàbits en el consum audiovisual dels infants i joves, mitjançant eines i activitats per a la comunitat educativa. Així mateix, es pretén fomentar els coneixements i les habilitats de comprensió que permeten a les persones utilitzar amb eficàcia i seguretat els mitjans.

La jornada Canal de Reporters es du a terme en el marc de la commemoració del Centenari de la Ràdio a Catalunya. El projecte Canal de Reporters promou el desenvolupament de les competències clau de l’alumnat mitjançant la creació i publicació de les produccions pròpies en format escrit, sonor o audiovisual elaborades des dels seus centres.