Ofcom llança Life Online, un pòdcast que aprofundeix en temes relacionats amb la seguretat en línia

Baner


Ofcom ha engegat Life Online, un nou pòdcast que aprofundeix en temes relacionats amb la seguretat en línia. Al llarg de la sèrie, Ofcom parla amb experts sobre el que realment passa a Internet, com se sent la gent sobre aquest tema i què es pot fer per ajudar tothom a viure de manera més segura a la xarxa.

El primer episodi de Life Online d’Ofcom parla de la informació errònia, la desinformació i com identificar-la. Les darreres investigacions indiquen que el 30 % de les persones no qüestiona la informació errònia, mentre que el 6 % un de cada 20 usuaris d’Internet creu tot el que veu.

El regulador britànic parla amb Rebecca Skippage, editora de Desinformació de la BBC, amb Luca Antilli, cap de Recerca d’alfabetització mediàtica d’Ofcom, i amb el professor Rasmus Nielsen, de l’Institut Reuters, per desgranar aquests resultats i comprendre el que signifiquen per a la difusió de la informació errònia.

El projecte de llei sobre seguretat en línia s’està debatent actualment al Parlament i atorgarà a Ofcom noves responsabilitats per ajudar a mantenir la gent segura en línia. El projecte de llei estableix noves normes que les plataformes de xarxes socials han de seguir amb l’objectiu de protegir la gent dels continguts nocius i il·legals, alhora que defensa la llibertat d’expressió.

Life Online d’Ofcom comptarà amb episodis mensuals i analitzarà com el projecte de llei sobre seguretat en línia ens afecta a tothom. Ofcom tractarà temes com ara la protecció dels nens contra els danys en línia, la lluita contra el terrorisme en línia i com les plataformes tecnològiques hauran d’innovar per complir aquestes normes noves.

Escolta, subscriu-te i obtingues més informació sobre el pòdcast.
https://ofcom.in/ofpod