El president del CAC es reuneix amb el president de l’Institut Federal de Telecomunicacions mexicà en el marc del Mobile

Foto 1
Carles Ribera -esquerra-, Mònica Duran, Xevi Xirgo, Javier Juárez i Víctor Martínez. (Foto 1)

El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Xevi Xirgo, s’ha reunit avui, 27 de febrer, amb una delegació de l’Institut Federal de Telecomunicacions (IFT) mexicà, encapçalada pel comissionat president en suplència, Javier Suárez. La reunió, que ha tingut lloc a l’estand de Catalunya del Mobile World Congress (MWC), responia a l’objectiu de tractar temes d’interès comú, en especial els relatius a la Plataforma de Reguladors del Sector Audiovisual d’Iberoamèrica (PRAI), que presideix el CAC.

La delegació de l’IFT, que aquests dies visita el MWC, estava integrada, a més de per Suárez, pel coordinador general d’Assumptes Internacionals, Víctor Martínez.

Per part del CAC hi han assistit el president, el cap del Gabinet de la Presidència, Carles Ribera, i la responsable de Relacions Internacionals i secretària executiva de la PRAI, Mònica Duran.

L’IFT, un dels òrgans constitucionals autònoms de Mèxic, és l’autoritat convergent encarregada de regular i supervisar les xarxes i la prestació de serveis de telecomunicacions i radiodifusió en aquell país.

Pel que fa a la PRAI, l’IFT n’ha estat vicepresident en el període 2016-2018 i president en el període 2018-2020. Així mateix, participa en diversos grups de treball de la PRAI, com el d’educació en comunicació, plataformes (que lideren amb la CRC de Colòmbia) i menors, entre d’altres.


Foto 2