Victòria Camps i Cervera

Consellera i vicepresidenta

Mandat

De juliol de 2002 a juny de 2008.

Va iniciar el mandat com a consellera el juliol de 2002. Va ser vicepresidenta des de gener de 2004 fins a octubre de 2005, i després consellera fins a juny de 2008. 

Àmbits de responsabilitat

Recerca en l'àmbit de l'audiovisual. Publicacions del CAC. Continguts: educació. Autoregulació. Relació amb els consells audiovisuals autonòmics.

Biografia

Barcelona, 1941

Doctora en filosofia per la Universitat de Barcelona. Catedràtica de filosofia moral i política de la Universitat Autònoma de Barcelona. Senadora independent pel PSC-PSOE de 1993 a 1996. En aquest període, va presidir la Comisión de Contenidos Televisivos.

Actualment, és presidenta del Comitè Consultiu de Bioètica de Catalunya, des del 2005, i presidenta del Comitè Català de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats, des del 2006. També presideix la Fundació Víctor Grifols i Lucas, des del 1999. Ha estat la presidenta de la Fundación Alternativas de 1996 a 2000. És membre del Consell de la Informació de Catalunya des que es va fundar.

En el camp editorial, és directora de la col·lecció "Filosofia" de l'Editorial Crítica i ha publicat, entre d'altres, els llibres següents: Manual de civisme (Ariel); La voluntad de vivir (Ariel); Virtudes públicas (Espasa Calpe); Paradojas del individualismo (Crítica); El malestar de la vida pública (Grijalbo); El siglo de las mujeres (Cátedra); i Una vida de calidad (Crítica). Ha coordinat Historia de la ética (Crítica).