El CAC denuncia a YouTube cinc vídeos contraris a la vacunació

  • Tenen títols com ara Si amas a tus hijos no los vacunes (amb més de 800.000 visualitzacions), 10 ingredientes tóxicos dentro de las vacunas no los vacunes o Vacunación ¿un peligroso fraude medico?
     
  • La plataforma, que des d’ahir ha endurit les seves normes d’ús, ha retirat 6 dels 11 vídeos denunciats pel CAC
     

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) denuncia a la plataforma d’intercanvi de vídeos YouTube 5 vídeos que desinformen i fan un discurs contrari a la vacunació. Aquests vídeos tenen títols com ara Si amas a tus hijos no los vacunes, 10 ingredientes tóxicos dentro de las vacunas no los vacunes o Vacunación ¿un peligroso fraude medico?

YouTube va anunciar ahir, 29 de setembre, que ha decidit expandir les polítiques relatives a les vacunes contra la Covid a la resta de vacunes que s’administren en l’actualitat i que han estat aprovades per la Organització Mundial de la Salut. Les noves polítiques s’apliquen, segons indica l’empresa, des de ahir.

Així, s’han eliminat i s’eliminaran els continguts amb afirmacions falses que acusen a vacunes aprovades de ser perilloses i de causar efectes de salut com ara l’autisme, el càncer i la infertilitat.

El CAC va denunciar el desembre de 2019 un total de 10 vídeos contraris al discurs de la vacunació, dels quals YouTube ha retirat 5. Posteriorment, el febrer de 2021 va elaborar un altre informe sobre les vacunes de la còvid, en el què hi havia un únic vídeo de YouTube, que ha estat retirat.

Així, del total d’11 vídeos de YouTube contraris a la vacunació, l’empresa n’ha retirat 6. El CAC ha reiterat la denúncia feta en el seu moment, per tal que es retirin els 5 continguts restants.

En l’informe del 2019 hi havia 10 vídeos, amb títols tan explícits com Si amas a tus hijos, no los vacunes -que encara està actiu i és el que té el major nombre de visualitzacions: 819.183 visualitzacions-, Vacunación ¿un peligroso fraude medico?, 10 ingredientes tóxicos dentro de las vacunas o La verdad de las vacunas que no quieren que sepas.

En l’informe del 2021 hi havia, entre altres continguts de xarxes socials, el vídeo de YouTube La OM$ reconoce el engaño, que ha estat retirat